Hero

Bereid je voor....

NIS2 voor de food

⚖️ De NIS2-richtlijn in de voedingsmiddelenindustrie

Digitale transformatie is in de voedingsmiddelenindustrie in volle gang, maar dit brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van cybersecurity.

De NIS2-richtlijn richt zich op een verbetering van de digitale en economische weerbaarheid van Europese lidstaten. Er zijn specifieke sectoren die door de overheid als cruciaal worden bestempeld voor onze maatschappij. Bedrijven in die sectoren krijgen te maken met de nieuwe wetgeving. De voedingsmiddelenindustrie valt hier ook onder.

Werk je in de voedingsmiddelenindustrie? Dan is de kans groot dat door de NIS2-richttlijn aangepaste wetgeving ook voor jou van toepassing wordt. Projuice ondersteunt bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie bij de naleving van de NIS2-richtlijn. De inzet van Projuice kan op de volgende punten een belangrijke en waardevolle rol spelen:

  • ✔️ Bewustwording en basiskennis

    Projuice biedt medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie trainingen die gericht zijn op het vergroten van hun bewustzijn over cyberdreigingen en het opbouwen van basiskennis over NIS2-gerelateerde normen en vereisten. Door het begrip van potentiële risico's te vergroten, worden medewerkers essentiële schakels in de bredere beveiligingsketen.

  • ✔️ Herkenning van cyberdreigingen

    Een centraal aspect van de NIS2-wetgeving is de noodzaak om snel en adequaat te reageren op cyberdreigingen. Trainingen in Projuice kunnen specifieke scenario's behandelen en medewerkers trainen in het herkennen van verdachte activiteiten. Dit bevordert proactieve maatregelen om potentieel schadelijke situaties te mitigeren. snel en adequaat te reageren op cyberdreigingen. Trainingen in Projuice kunnen specifieke scenario's behandelen en medewerkers trainen in het herkennen van verdachte activiteiten. Dit bevordert proactieve maatregelen om potentieel schadelijke situaties te mitigeren.

  • ✔️ Continue educatie en aanpassingsvermogen

    Cyberdreigingen evolueren voortdurend, wat vereist dat de voedingsmiddelenindustrie flexibel en veerkrachtig blijft. Projuice biedt de mogelijkheid voor continue educatie, waardoor werknemers op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in cybersecurity. Dit bevordert het aanpassingsvermogen van de organisatie in een steeds veranderend digitaal landschap.

  • ✔️ Compliance tracking en rapportage

    Projuice kan ook bijhouden in hoeverre werknemers de NIS2-trainingen hebben voltooid. Dit is cruciaal voor compliance tracking en rapportage, waardoor bedrijven kunnen aantonen dat ze zich inzetten voor het naleven van de wetgeving.

In een tijdperk waarin gegevensbeveiliging van vitaal belang is, fungeert projuice als een waardevol instrument voor de voedingsmiddelenindustrie om niet alleen te voldoen aan de verplichtingen die worden voorgeschreven door de NIS2-richtlijn, maar ook om een proactieve benadering van cybersecurity te cultiveren. Door middel van educatie kunnen bedrijven de digitale weerbaarheid vergroten en zich beter beschermen tegen de toenemende complexiteit van cyberdreigingen.

Wanneer moeten bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie zich gaan voorbereiden?

Uiterlijk 17 oktober 2024 dient door Nederland te worden voorzien in de nationale implementatiewetgeving ten behoeve van de NIS2-richtlijn. Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie zouden zich idealiter nu al moeten voorbereiden op de komst van de NIS2-richtlijn. Een proactieve aanpak is essentieel om tijdig aan de wettelijke vereisten te voldoen en mogelijke risico’s te minimaliseren.

Meer weten over hoe Projuice jouw organisatie kan voorbereiden op de NIS2 wetgeving?

Projuice biedt naast trainingen ook ondersteunende tools zoals de skillmatrix en planningstool die organisaties in de food helpen om zich voor te bereiden op de komst van de NIS2-richtlijn. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Bekijk ook onze 'roadmap voor de food' en start direct met behulp van onze registratiepagina. Als je behoefte hebt aan persoonlijk contact hierover, dan kun je ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Over Projuice Learning

Projuice Learning is opgericht in 2007 en ondersteund organisaties in de voedingsmiddelenindustrie bij het professionaliseren van intern opleiden. Wij zijn gespecialiseerd in de voedingsmiddelenindustrie en volgen belangrijke ontwikkelingen voor deze industrie op de voet.

Ga naar onze website: www.projuice-learning.com

Bronnen:

https://www.nctv.nl

https://www.digitaleoverheid.nl

person

Heb je nog vragen?

Neem gerust per e-mail of telefonisch contact met ons op.Neem contact op