Hero

Hoe pak je dat aan?

Uitzendkrachten opleiden

🤷‍♂️️ Uitzendkrachten opleiden in de food: hoe pak je dat (kosten-) efficient en gestructureerd aan?

Het opleiden van uitzendkrachten in de food is cruciaal om de kwaliteit, veiligheid en productiviteit binnen jouw bedrijf te waarborgen.

Maar hoe:

 • 👉 Beperk je de administratieve last die komt kijken bij de onboarding van tijdelijke krachten?

 • 👉 Zorg je ervoor dat uitzendkrachten gemotiveerd zijn en blijven?

 • 👉 Zorg je dat het opleidingsproces geheel automatisch verloopt?

 • 👉️ Borg je dat iedere uitzendkracht volgens dezelfde procedure aantoonbaar is opgeleid?

Hier zijn enkele praktische stappen om dit proces effectief aan te pakken.

 • ✔️ Begin met een introductie over veiligheid

  Hoe lang een uitzendkracht binnen jouw bedrijf zal werken, is vooraf niet duidelijk. Sommigen zijn na een dag alweer vertrokken. Maar geef altijd de nodige veiligheidsinstructie. Iedere uitzendkracht moet veilig kunnen werken. Ook helpt de veiligheidsintroductie om vanaf het begin een duidelijk beeld te geven van de verwachtingen en standaarden binnen jouw bedrijf.

 • ✔️ Geef een basistraining voedselveiligheid werken

  Voor iedereen die in de productie of logistiek van jouw noodbedrijf werkt, is het belangrijk om te beschikken over basiskennis rond voedselveiligheid werken. Persoonlijke hygiene-regels, toegangsregels, voedselveiligheidsgevaren: het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, maar het is belangrijk voor de kwaliteit van jouw producten en productieproces.

 • ✔️ Maak gebruik van technologie

  Gebruik technologie om het opleidingsproces te stroomlijnen. Denk aan online trainingsmodules, instructievideo’s, een automatisch onboardingprogramma en tools zoals digitale checklisten en een automatische skillmatrix die het on-the-job leerproces heel eenvoudig maken. Op deze manier wordt het eenvoudig voor uitzendkrachten om de kennis te vergroten en up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen.

 • ✔️ Houd rekening met taalbarrières

  In de foodsector werken vaak mensen met diverse achtergronden en talen. Zorg ervoor dat opleidingsmaterialen beschikbaar zijn in meerdere talen of visueel aantrekkelijk zijn, zodat taalbarrières geen belemmering vormen voor een effectieve training. Ook hier helpt de technologie enorm: automatisch (en zeer accuraat) laten vertalen van inhoud is geïntegreerd in Projuice.

 • ✔️ Verdeel taken met het uitzendbureau

  Uitzendkrachten die de eerste trainingen al behaald hebben voordat ze bij jouw bedrijf binnenkomen: dat scheelt een hoop tijd en best wat administratieve rompslomp. Via een speciale opleidingsomgeving voor het uitzendbureau worden de uitzendkrachten toegevoegd aan jouw Projuice-omgeving: opgeleid en wel.

 • ✔️ Maak intern gebruik van ervaren trainers/mentoren

  Wijs ervaren medewerkers aan als mentoren voor de uitzendkrachten. Deze mentoren kunnen hen begeleiden, vragen beantwoorden en praktische tips geven. Selecteer deze trainers doordacht: zij dienen uiteraard de vaardigheid zelf te beheersen, maar ook intrinsieke motivatie en de aanwezigheid of ontwikkeling van trainers-skills zijn succesfactoren.

 • ✔️ Zorg voor continue training en evaluatie

  De foodsector is dynamisch en constant in beweging. Het is daarom belangrijk om regelmatig te trainen en de prestaties van (uitzend)krachten te toetsen. Dit kan door middel van korte trainingen, evaluatiegesprekken en toetsing on-the-job.

Het opleiden van uitzendkrachten in de foodsector is een kleine investering die zichzelf terugbetaalt in de vorm van verbeterde productkwaliteit, hogere veiligheid en meer gemotiveerde medewerkers.

Wij helpen graag

Ben je van plan om het intern opleiden van uitzendkrachten (en vaste medewerkers) verder te professionaliseren? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk ook onze 'roadmap voor de food' en start direct met behulp van onze registratiepagina. Als je behoefte hebt aan persoonlijk contact hierover, dan kun je ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Over Projuice Learning

Projuice Learning is opgericht in 2007 en ondersteund organisaties in de voedingsmiddelenindustrie bij het professionaliseren van intern opleiden. Wij zijn gespecialiseerd in de voedingsmiddelenindustrie en volgen belangrijke ontwikkelingen voor deze industrie op de voet.

Ga naar onze website: www.projuice-learning.com

person

Heb je nog vragen?

Neem gerust per e-mail of telefonisch contact met ons op.Neem contact op